Ecothrive - Tokë e gjallë e supercharged Eco Life


Çmimi:
Çmimi i shitjes, çmimi i shitjeve£32.25

Përshkrim

  • I mbushur plot me ushqim organik për të mbështetur bimët gjatë gjithë jetës së tyre
  • Lehtë për t'u përdorur, thjesht mbushni enët, mbillni dhe mbani tokën me lagështi
  • Ofron strukturë të përsosur të tokës dhe ajrim
  • Duke shpërthyer me biologji të dobishme
  • Procesi i prodhimit miqësor ndaj mjedisit
  • I dashur si nga fillestarët ashtu edhe nga kultivuesit me përvojë
  • Krijuar në MB
  • Mund të ripërdoret përsëri dhe përsëri (me pasuruesin tonë të tokës, Cikli i Jetës)

Po kërkoni përzierjen përfundimtare të vazove organike? Eco-Life është një tokë e gjallë e mbingarkuar që është e mbushur plot me inpute organike të cilësisë premium dhe mikrobiologji të dobishme. E krijuar nga Gareth dhe ekipi i tij në Ecothrive në bashkëpunim me specialistin e tokës Ben në Indoor Organics, kjo tokë organike e gjallë e gatshme për përdorim është ideale për të mbushur enët tuaja prej pëlhure, kontejnerët e rritjes dhe shtretërit e ngritur. E pasur dhe e larmishme me një përzierje të përsosur të kompostos, ajrosjes dhe burimeve organike të lëndëve ushqyese, Eco-life mund të mbështesë bimët e uritura për ciklin e tyre të plotë të jetës. Ai gjithashtu mund të ripërdoret dhe rigjenerohet herë pas here, duke e bërë Eco-Life një zgjidhje vërtet të qëndrueshme për kultivimin organik me mendje ekologjike.

Në harmoni me natyrën

Rritja e bimëve është çuditërisht e lehtë kur punoni me natyrën. Dhe ju mund t'i lini ato shishe të shtrenjta me lëndë ushqyese dhe përforcues në raftin e dyqaneve të kopshtarisë, sepse Eco-Life tashmë përmban gjithçka që u nevojitet bimëve tuaja, që nga fidani apo prerja, deri në korrje. Është plotësisht i ngarkuar me blloqet themelore të ndërtimit të të ushqyerit që kërkohen për rritjen afatgjatë, me inpute shtesë minimale të kërkuara. Më e rëndësishmja, ajo është e mbushur plot me një përzierje të larmishme të mikrobiologjisë së nevojshme për ta zbërthyer atë në forma të disponueshme nga bimët. Pa gota matëse, pa mangësi, pa bllokime, pa djegie... thjesht bimë të përsosura të bukura, të shëndetshme dhe të fuqishme.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është t'i mbani bimët tuaja të lagështa dhe të përdorni tokë të mjaftueshme për madhësinë e synuar të bimës. Mbill diçka. Ujiteni atë. Shikoni të rritet. Është me të vërtetë kaq e thjeshtë.

Ky version i fundit i Eco-Life prodhohet në ambiente të mbyllura për kontroll të plotë të procesit të përgatitjes së tokës në vazo. Tani ne përdorim shtuf në vend të perlitit, me cilësi të lartë, fibra koko të larë, torfe irlandeze dhe vermikompost premium për t'u dhënë kultivuesve një tokë organike edhe më cilësore.

Gjithashtu, si pjesë e përpjekjes sonë të përbashkët për të minimizuar mbetjet plastike, Eco-Life tani është paketuar në një kuti kartoni me një shtresë të hollë plastike LDPE që është shumë më e lehtë për t'u ricikluar.

Tokë e vërtetë, e gjallë, organike për vazo

Eco-Life është një tokë e vërtetë për vazo, e bërë me inpute natyrale organike për të kopjuar magjinë mikrobike që ndodh në natyrë. Ai përmban gjithçka që u nevojitet kultivuesve për të krijuar popullatën mikrobike të lulëzuar që kërkohet për të zbërthyer lëndët ushqyese organike në mënyrë që ato të jenë të disponueshme për bimët, pikërisht kur ata kanë nevojë.

Rritja është kaq e lehtë me Eco-Life!

Mbushni kontejnerët tuaj me Eco-Life, mbillni dhe mbajini të lagësht - kjo është e gjitha! Nuk ka nevojë të përzieni ushqimet ose të rregulloni pH! Gjithçka në të cilën duhet të përqendroheni është të zhvilloni një teknikë të mirë të ujitjes (gradual, madje edhe të lagur) në mënyrë që të ruani kushtet optimale të tokës. Kultivuesit na thonë vazhdimisht se janë të mahnitur nga rezultatet me kaq pak punë!

Toka Eco-Life është e ndryshme nga tokat tradicionale me thasë dhe nënshtresat pa tokë. Nuk ka nevojë për lëndë ushqyese të lëngshme pasi ushqimi tashmë është i ngarkuar në tokë. Gjithçka që duhet të bëni për t'i ndihmuar mikrobet ta vënë atë në dispozicion është ta mbani tokën me lagështi. Bimët tuaja do të bëjnë pjesën tjetër.

"Ari i Zi"

Eco-Life bazohet në një përzierje të inputeve me burim natyral që përsërit një tokë pjellore të pasur me humus. Të gjithë përbërësit që përdorim janë shumëushqyes dhe ofrojnë përfitime stimuluese të rritjes për të maksimizuar shëndetin, energjinë dhe imunitetin e bimëve. Gjithashtu, duke përzier një sërë përbërësish me çlirim të gjatë, të mesëm dhe të shkurtër, Eco-Life është në gjendje t'u japë bimëve tuaja gjithçka që u nevojitet nga farat deri në korrje.

Përzier me kujdes nga ekspertët organikë të tokës

Mund të na falënderoni më vonë! Ne kemi bërë të gjithë punën paraprakisht për të mbushur tokën e vazos me përzierjen tonë të veçantë të ndryshimeve. Këto inpute organike me cilësi të lartë përzihen më pas me torfe dhe kokosë të cilësisë premium dhe sasinë e duhur të shtufit, në mënyrë që t'ju japin një tokë organike me cilësi të lartë që është gati për të mbushur kontejnerët tuaj.

Me afrimin e fundit të ciklit të korrjes, bimët do të fillojnë të piqen natyrshëm. Nuk ka nevojë të 'shpëlajmë' median, siç bëjnë shumë kultivues të kontejnerëve. (Nëse nuk janë shtuar ushqime shtesë, atëherë nuk ka asgjë për të hequr nga toka.) Bimët tuaja do të kuptojnë se është koha për t'u përqëndruar në pjekurinë dhe pjekjen. Nuk ka nevojë të përmbytni shumë tokën ose të përdorni ndonjë agjent shpëlarjeje.

Jepuni bimëve tuaja përzierjen më të mirë organike të vazove

Struktura e përsosur e tokës

Pas provave dhe testimeve të gjera, ne krijuam një përzierje të personalizuar të torfe, Coco Coir, Vermicompost dhe Shtuf që ka strukturën perfekte për mbajtjen optimale të ujit duke ruajtur ajrimin optimal. Ai do ta mbajë mirë ujin për të reduktuar rrjedhjen, por edhe për të minimizuar gjasat e ujitjes së tepërt falë ajrimit të shkëlqyer. Kjo rrit zhvillimin optimal të rrënjëve dhe kushtet aerobike për mikrobet e mira. Ky ekuilibër i kujdesshëm i kapacitetit mbajtës të ujit dhe ajrit është themeli i rrënjëve të shëndetshme.

Duke shpërthyer nga Biologjia

Pa baktere dhe kërpudha toka juaj është në thelb e vdekur. Biologjia e dobishme është një pjesë thelbësore e zhvillimit të shëndetshëm të bimëve në mjediset organike të tokës. Një mori mikrobesh në tokën tuaj është përgjegjëse për zhbllokimin e ushqimit nga lëndët e para. Mikrobet punojnë me bimët tuaja për të vënë në dispozicion ushqimin. Një komponent kyç i Eco-Life është vermikomposti ynë i mbingarkuar. Ndihmon në fillimin e jetës mikrobike që karakterizon një tokë të shëndetshme dhe të gjallë. Kompostoja është çelësi i tokës së shëndetshme dhe ne e kemi mbuluar atë!

Procesi i prodhimit miqësor ndaj mjedisit

Toka Eco-Life përzihet me kujdes dhe vendoset në ambiente të mbyllura në selinë e Ecothrive në Sheffield, MB. Të gjitha kontributet tona vijnë nga burime të qëndrueshme, kështu që ju mund të jeni të sigurt se është bërë çdo përpjekje për të mbrojtur planetin në krijimin dhe përzierjen e Eco-Life. Ne jemi plotësisht transparent me të gjitha burimet dhe hetojmë të gjitha inputet përsëri në origjinë përpara se t'i miratojmë për procesin tonë të prodhimit. Ndoshta nuk ka një mënyrë më të qëndrueshme për t'u rritur pa pasur nevojë të shkojmë në gjatësinë që kemi!

Çfarë ka në Eco-Life?

Eco-Life përmban; Coco coir, torfe irlandeze, shtuf, vermikompost (grumbullim krimbash), frass i krimbit të miellit (ngarkesa), tortë neem, miell alga deti, miell insektesh, fosfat shkëmbi, pluhur guri vullkanik, gips, kalcium dhe magnez, gur gëlqeror dhe acide humike dhe fulvik. Të ngarkuara me ushqim organik, këto inpute natyrale mbushin tokën e vazove.

Vakt premium me alga deti

Ne ndonjëherë e quajmë këtë "ari të gjelbër" për shkak të të gjitha thesareve që sjell në tokë! Vakti ynë me alga deti është ekskluzivisht me burim nga speciet shumë të çmuara Ascophyllum nodosum dhe përmban një spektër mbresëlënës mineralesh—mbi 60 elementë gjurmë! Ky ndryshim i jashtëzakonshëm, natyral i tokës u jep bimëve tuaja një dietë ushqyese luksoze të plotësuar me hormone të vlefshme natyrore të rritjes së bimëve, duke përfshirë citokinina për të ndihmuar në nxitjen e ndarjes së qelizave dhe përshpejtimin e rritjes, auksinat dhe giberelinat për të ndihmuar lëvizjen e lëndëve ushqyese thelbësore dhe indolet për zhvillimin e rrënjëve me turbo.

Neem

Neem është një burim i fuqishëm i pjellorisë së tokës kryesisht falë të qenit një akumulues lëndësh ushqyese në vetvete. Neem ka rrënjë të thella të cilat tërheqin ushqimin nga thellë poshtë sipërfaqes së tokës ku bimët e tjera nuk mund të arrijnë. Neem është i pasur me azot, fosfor dhe kalium, si dhe me kalcium dhe magnez. Si një përfitim shtesë kyç, neem gjithashtu ndihmon për të shmangur dëmtuesit e tokës dhe patogjenët.

Pluhuri i shkëmbinjve të bazaltit

"Përbërësi magjik" për elementët gjurmë thelbësorë dhe silicë - thelbësor për shëndetin dhe energjinë optimale të bimëve, por shpesh mungon nga përzierjet më të vogla të tokës. Mineralet gjurmë formojnë blloqet ndërtuese të enzimave, proteinave dhe shumë metabolitëve të tjerë, ndërsa silica ndihmon bimët të rriten të mëdha dhe të forta me kërcell dhe degë të trasha për të mbështetur rendimentet e mëdha.

Fosfat shkëmbi

Duke siguruar një çlirim afatgjatë të ngadalshëm të fosforit, fosfati i gurit shtohet në përzierjen tonë Eco-Life për të rritur këtë lëndë ushqyese kryesore dhe për të lejuar biologjinë e dobishme të tokës që ta dorëzojë atë në mënyrë të qëndrueshme në bimë. Fosfori është një lëndë ushqyese kryesore për të gjitha bimët dhe luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e rrënjëve, rritjen vegjetative dhe prodhimin e frutave dhe luleve.

Gipsi

Gipsi është një burim i shkëlqyer i kalciumit, një nga lëndët ushqyese më të rëndësishme për bimët e shëndetshme në të gjitha situatat e rritjes! Kalciumi është i nevojshëm për zhvillimin e shëndetshëm të gjetheve, frutave dhe luleve. Ana tjetër e dobishme e gipsit është squfuri i cili përmirëson aromën, zhvillimin e shijes dhe shëndetin e përgjithshëm në bimët me rritje të shpejtë.

Vakt i insekteve

Zëvendësuesi ynë i vaktit të krustaceve me burim ekologjik! Mielli i insekteve është shumë i ngjashëm me miellin e krustaceve në profilin e tij ushqyes, por ka shumë pak natrium, duke e bërë atë një ndryshim ideal të tokës së gjallë. I pasur me aminoacide, azot dhe fosfor, ky është një burim i shkëlqyer ushqimi për bimët dhe për biologjinë e tokës. Më e rëndësishmja, mielli i insekteve është shumë më i qëndrueshëm se mielli i krustaceve, insektet janë larva të mizave të zeza të ushtarëve dhe rriten në ambiente të mbyllura në rrjedha të kontrolluara të mbetjeve ushqimore. Ka ardhur koha për të ndaluar varfërimin e oqeaneve tanë dhe lëvizjet e vogla si kjo mund të bëjnë një ndryshim.

Mealworm Frass (Ngarkesë Ecothrive)

Produkti ynë kryesor, Charge, është i mirënjohur për fuqinë e tij nxitëse të azotit, fosforit dhe kaliumit, si dhe është një burim i shkëlqyer ushqimi për mikrobet e dobishme. Ky produkt natyral dhe ekologjik ndihmon në rritjen e lëndëve ushqyese kryesore në përzierjen tuaj të tokës. Si një përfitim dytësor, frasi i krimbit të miellit përmban gjithashtu fragmente të vogla të lëkurave të krimbit të miellit dhe pjesëve të tjera të trupit që ofrojnë një burim të madh kitin për të stimuluar përgjigjen imune të bimëve dhe për të ngritur mbrojtjen.

Vermikompost (kallëpja e krimbave)

Ky është përbërësi thelbësor që bën gjithçka tjetër të funksionojë! Ne na pëlqen të mendojmë për vermikompostin tonë të cilësisë premium si dhomën e motorit të përzierjes së dheut. Ai prezanton bakteret dhe kërpudhat e nevojshme për të zbërthyer inputet e tjera dhe për të vënë në dispozicion lëndët ushqyese për bimët. Ne përdorim derdhje krimbash nga një fermë e brendshme krimbash ku krimbat lejohen të ushqehen natyrshëm me një dietë luksoze (për krimbat!) me kompost aerobik termofilik të vjetëruar mirë. Cilësia e derdhjeve të krimbave që rezultojnë është e pamposhtur. Duke shtuar një bollëk mikrobesh të dobishme, si dhe azot, fosfor, kalium dhe mikroelemente shtesë, këto derdhje krimbash me cilësi tepër të lartë janë rrahjet e zemrës së tokave tona të gjalla.

Acidet Humike dhe Fulvic

Humusi është produkti përfundimtar i dekompozimit dhe është i pasur me acide humike dhe fulvik. Cikli i Jetës përmban acide humike dhe fulvik që rrjedhin nga depozitat e vegjetacionit të lashtë të minuara në mënyrë natyrale. Këto fraksione kryesore janë të shkëlqyera në kelimin e lëndëve ushqyese duke i bërë ato të lehta për t'u përvetësuar nga bimët, si dhe stimulojnë aktivitetin mikrobik dhe përmirësojnë shëndetin e bimëve dhe rritjen e rrënjëve.

Eco-Life është kaq e lehtë për t'u përdorur!

Për të marrë përfitimet e plota të përdorimit Eco-Life , ju rekomandojmë të përdorni afërsisht 180-250L për 1.2m2.

Ne rekomandojmë shumë përdorimin e 45L për tenxhere, me 4 vazo për 1.2m2.

Përmasat e tjera të tenxhereve do të funksionojnë gjithashtu, për sa kohë që ju merrni vëllimin e tokës në zonën në pikë. Për shembull; 2 tenxhere x 90L, tenxhere 6 x 30L ose një shtrat i madh 200L do të ishin të gjitha të përshtatshme.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi