Omina RAW


Çmimi:
Çmimi i shitjes, çmimi i shitjeve£15.00

Përshkrim

Aminoacidet RAW (Omina): 100% aminoacide të tretshme në ujë

OminA RAW (thelbësore) është një burim natyral i disponueshëm i 14% azotit vegan që rrjedh nga hidroliza e proteinave bimore. ominA absorbohet lehtësisht duke prodhuar një efekt dramatik në marrjen e kalciumit nga rrënjët! Është plotësisht i tretshëm në ujë dhe nuk do të bllokojë pompat apo linjat e ujitjes. Përdorni ominA RAW në lidhje me lëndët ushqyese dhe suplementet në të gjitha fazat e rritjes dhe lulëzimit. Është një shtesë e dobishme për të gjitha oraret e të ushqyerit. Funksionon në lidhje me të gjitha programet ushqyese dhe ushqimore.

Shtimi i aminoacideve në tretësirën ushqyese hidroponike shpesh ka një ndikim dramatik në rritjen e bimëve. Përsëri, sekretet e aminoacideve qëndrojnë në natyrë. Ndërsa mikroorganizmat e dobishëm rriten dhe shumohen në një tokë të shëndetshme organike, ata prodhojnë enzima që shpërbëjnë lëndën organike. Ky proces quhet "hidrolizë enzimatike". Aminoacidet të prodhuara nga hidroliza enzimatike kanë një orientim "të majtë" dhe quhen "L-aminoacide". L-aminoacidet e prodhuara nga mikroorganizmat absorbohen lehtësisht nga qelizat bimore, por aminoacidet sintetike të prodhuara nga hidroliza acide ose alkaline kanë një orientim "djathtas" dhe nuk janë biologjikisht aktive. Duke shtuar I-aminoacidet që rrjedhin nga hidroliza enzimatike direkt në rezervuar, bimët e rritura në mënyrë hidroponike do të përgjigjen në të njëjtën mënyrë si bimët e rritura në tokat më të mira organike.

  • Aminoacide 100% të tretshme në pluhur në pluhur
  • Teknologji e pastër, e thjeshtë
  • Asnjë mbushës
  • Nuk ka stabilizues
  • Pa ujë të shtuar
  • Lejon kontroll maksimal dhe formulime me porosi
  • Kushton më pak për të prodhuar më shumë

Aminoacidet kanë një ndikim dramatik në marrjen e kalciumit nga rrënjët

Veçanërisht përzierjet e aminoacideve të pasura me kelatorët kryesorë - acidin glutamik dhe glicinë. Në natyrë, si në hidroponikë, kalciumi tenton të reagojë me fosfatet dhe sulfatet, duke precipituar jashtë tretësirës si "shkallë gëlqereje". Shkallët e gëlqeres e bëjnë kalciumin të padisponueshëm për bimën. Me kalimin e kohës, shkalla e gëlqeres mund të formojë gjithashtu depozita kalciumi që bllokojnë pompat dhe linjat e ujitjes, një shqetësim i vazhdueshëm i kultivuesve hidroponikë. Nga ana tjetër, kelatorët e aminoacideve ngjiten me jonet e kalciumit si thua, duke i penguar ata të reagojnë me minerale të tjera për të formuar shkallë gëlqereje. Në të njëjtën kohë,  acid glutamik dhe glicina stimulojnë qelizat rrënjësore të hapin kanalet e joneve të kalciumit, duke i lejuar bimët të marrin jonet e kalciumit mijëra deri në miliona kohë më shpejt se osmoza e thjeshtë!

Kalciumi është shumë i rëndësishëm për ndërtimin e mureve të forta qelizore

Kalciumi është një element i palëvizshëm. Me fjalë të tjera, pasi të depozitohet në qelizat bimore, nuk mund të zhvendoset në pjesë të tjera të bimës. Prandaj, një furnizim i vazhdueshëm me kalcium duhet të jetë i disponueshëm për rrënjët e bimëve që rriten fuqishëm. Kalciumi është shumë i rëndësishëm për ndërtimin e mureve të forta qelizore. Kur disponohet një furnizim i bollshëm i kalciumit, ndarja e qelizave dhe zgjerimi i murit qelizor përshpejtohen.

Aminoacidet gjithashtu ndihmojnë në mbrojtjen e bimëve nga stresi i temperaturës

Bimët me mure qelizore të dobësuara janë më të ndjeshme ndaj ekstremeve të nxehtësisë dhe të ftohtit. Për shembull, gjatë kushteve të ngricave uji midis mureve qelizore kristalizohet, duke shpuar membranat qelizore dhe duke e vyshkur bimën. Por kur bima ka ekstra kalcium pektat midis mureve qelizore në vend të ujit, dëmtimi i bimës minimizohet. Për shembull, nuk është e pazakontë që bimët e maruleve të trajtuara me aminoacide të mbijetojnë dy ose tre ngrica të forta! Megjithëse shumica e perimeve hidroponike rriten në një mjedis të kontrolluar, kërkimet e ardhshme me suplemente të aminoacideve mund të sugjerojnë mënyra të rritjes së bimëve në temperatura më të ulëta, pa sakrifikuar cilësinë ose rendimentin. Ndërsa kostot e energjisë vazhdojnë të përshkallëzohen, aftësia për të kushtëzuar bimët kundër ekstremeve të temperaturës mund të ketë përfitime të rëndësishme ekonomike për kultivuesit.

Marrja e ujit dhe lëndëve ushqyese në mënyrë më efikase

Rritja e disponueshmërisë së kalciumit të siguruar nga aminoacidet ka gjithashtu përfitime dytësore. Një bimë me një sistem të fortë vaskular merr ujin dhe lëndët ushqyese në mënyrë më efikase, duke rritur briksin e bimës. Brix është një matje e përqindjes së përmbajtjes së sheqerit në lëng dhe është një tregues i përgjithshëm i shëndetit dhe fuqisë së bimës. Brix matet me një refraktometër, jo me një matës EC. Molekulat organike nuk përçojnë elektricitetin, por totali i lëndëve të ngurta të tretura në ujë përkulin, ose thyejnë dritën. Përdorimi i një refraktometri Brix është i lehtë. Disa pika lëngu shtrydhen në rrëshqitjen e xhamit të refraktometrit dhe instrumenti drejtohet drejt një burimi drite. Sa më të larta të jenë lëndët e ngurta të tretura në lëng, aq më shumë përthyhet drita dhe aq më i lartë është leximi brix. Është raportuar se nëse briksi i lëngut kalon 12%, insektet thithëse as nuk do ta njohin bimën si ushqim!

Bimët e rritura me suplemente aminoacide janë më të pasura me sheqer

Për më tepër, për çdo rritje prej 1% në brix, temperatura e ngrirjes ulet me gjysmë gradë. Brix përdoret gjithashtu si një matje objektive e cilësisë së frutave dhe perimeve. Prodhimet me cilësi premium kanë nivelet më të larta brix. Prandaj, bimët e rritura me suplemente aminoacide janë përgjithësisht më të pasura me sheqerna dhe elementë të tjerë ushqyes, duke i lejuar ato të shiten me çmime premium.

Udhëzimet për përdorim:

Shtoni 1/8 deri në 1/4 lugë për gallon në rezervuar për ujitje. Aplikoni sipas nevojës.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi