Silicë e papërpunuar


Çmimi:
Çmimi i shitjes, çmimi i shitjeve£12.00

Përshkrim

Silic i papërpunuar: Pluhur silikoni i tretshëm në ujë

Silica RAW përmban 45% dioksid silikoni që është përqendrimi më i lartë i dioksidit të silikonit në dispozicion të kopshtarit të shtëpisë. Silica RAW është e rrjedhshme dhe e pezullueshme në ujë dhe e disponueshme natyrshëm për bimën. Meqenëse silica RAW është një formë natyrale e dioksidit të silikonit, ajo është neutrale për PH dhe nuk turbullohet kur shtohet në ujë. Silica RAW mund të përdoret gjatë të gjitha fazave të rritjes dhe lulëzimit për forcën optimale të murit të trungut dhe qelizës. Është një shtesë e dobishme për të gjitha oraret e të ushqyerit. Funksionon në lidhje me të gjitha programet ushqyese dhe ushqimore.

Silikoni bie në kategorinë e një "elementi të dobishëm". Siliconi nuk është një element thelbësor, kështu që nuk kërkohet absolutisht për rritjen dhe zhvillimin e bimës. Por silikoni është shumë i dobishëm për rritjen e bimëve pasi ndihmon në forcimin e qelizave të gjetheve kundër sulmit mykotik dhe përmirëson përshkueshmërinë e qelizave rrënjë ndaj ujit dhe mineraleve. Silikoni vepron si një agjent përforcues për qelizat bimore, duke u ngulitur në muret e qelizave në të njëjtën mënyrë si armatura e ndërtimit përdoret për të përforcuar betonin. Në natyrë, silici është një përbërës i rërës dhe mineraleve të tjera, dhe shumë bimë mund të marrin dhe grumbullojnë sasi të konsiderueshme.

  • Silica neutrale % ph më e lartë në treg!
  • Teknologji e pastër, e thjeshtë
  • Asnjë mbushës
  • Nuk ka stabilizues
  • Pa ujë të shtuar
  • Lejon kontroll maksimal dhe formulime me porosi
  • Kushton më pak për të prodhuar më shumë

Siliconi ndihmon në marrjen e ujit dhe lëndëve ushqyese

Përmirësimi i rezistencës së bimëve ndaj nxehtësisë dhe stresit të ujit. Një pjesë e silikonit mund të merret nga bima në tretësirën e ujit të tokës, por pjesa më e madhe e silikonit futet në qelizat e rrënjës. Me silikon të shtuar, përshkueshmëria e rrënjëve është rritur ndjeshëm. Si rezultat, rrjedhja e ujit në rrënjë rritet dhe toleranca e bimës ndaj thatësirës përmirësohet.

Shton një pengesë fizike që lufton kundër dëmtuesve dhe sëmundjeve

Siliconi gjithashtu futet në qelizat e gjetheve, duke shtuar një pengesë fizike kundër dëmtuesve dhe sëmundjeve. Për shembull, është një praktikë e zakonshme për kultivuesit komercialë të kastravecit që të para-trajtojnë ujin e tyre me silikon për të ndihmuar në përmirësimin e rezistencës së të korrave ndaj mykut pluhur. Nëse muret e qelizave janë të holla dhe të dobëta, indi i gjetheve është një objektiv i lehtë për sëmundje. Sporet e mykut zbarkojnë në gjethe dhe mbijnë në ujë në hapësirat ndërqelizore. Por nëse indi i gjethes është më i trashë dhe më i fortë, sporet e mykut nuk mund të mbijnë lehtë dhe të përhapen.

Sigurohuni që silica RAW të shtohet në formë të holluar

Në shumicën e aplikimeve hidroponike, silikoni i shtohet tretësirës ushqyese si silikat kaliumi. Silikati i kaliumit është i tretshëm në ujë, por reagon fuqishëm me tretësirat e përqendruara të lëndëve ushqyese, duke formuar një substancë të patretshme, të ngjashme me ngjitësin. Pra, kur përdorni aditivët e silikonit, sigurohuni që ato të shtohen në formë të holluar, jo drejtpërdrejt në pleh të koncentruar! 50-100 ppm është një objektiv i mirë për shumicën e aplikacioneve. Silikati i kaliumit është gjithashtu shumë alkalik në natyrë, duke rritur pH-në e tretësirës ushqyese. Rritja e pH mund të jetë e dobishme nëse pH është nën 5.5, por shumica e ujit të përdorur për ujitje është tashmë shumë e lartë për rritjen optimale të bimëve. Pra, kur përdorni ujë burimor që është i pasur me bikarbonate, shtimi i silikonit shtesë mund të përkeqësojë problemet e pH, duke e bërë të nevojshme shtimin e shumë produkteve për uljen e pH, si acidi fosforik. Në raste ekstreme, nivelet e larta të acidit fosforik mund të çojnë në toksicitet të fosforit.

Silica RAW nuk ka një efekt negativ në pH

Dioksidi i silikonit, që rrjedh nga diatomiti, është një alternativë e pranueshme ndaj silikatit të kaliumit. Megjithëse dioksidi i silikonit (Si0 2 ) nuk është shumë i tretshëm, format me pluhur të imët janë "të rrjedhshëm" dhe bëhen lehtësisht të disponueshme për bimën. Përfitimi kryesor i dioksidit të silikonit, përveç që rrjedh nga një burim natyror, është se ai nuk ka një efekt negativ në pH. Është relativisht neutral pH në shumicën e aplikimeve hidroponike dhe tokësore.

Udhëzimet për përdorim

Shtoni 1/8 deri në 1/4 lugë. për gallon në rezervuar për ujitje. Aplikoni sipas nevojës.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi