Yucca RAW


Çmimi:
Çmimi i shitjes, çmimi i shitjeve£23.00

Përshkrim

Yucca RAW: Ekstrakt Yucca 100% i tretshëm në ujë

RAW Yucca është bërë nga 100% ekstrakt natyral yucca nga bima Yucca Schidigera. Mund të përdoret si agjent lagështues për solucionet ushqyese dhe spërkatjet me gjethe dhe është i shkëlqyeshëm për shpëlarjen e kripërave të tepërta nga zona e rrënjës. Kur përdoret në tokë, ndihmon që uji dhe lëndët ushqyese të depërtojnë më thellë dhe në mënyrë më të barabartë në zonën e rrënjëve. Ne rekomandojmë të shtoni një majë (1/16 lugë për 5 gallon) Yucca RAW në të gjitha tretësirat me gjethe, lëndë ushqyese dhe të skuqura. Funksionon në lidhje me të gjitha programet ushqyese dhe ushqimore.

Ekstrakti Yucca është një surfaktant natyral ose agjent lagështues. Yucca schidigera përmban saponins, një substancë sapuni, e ngjashme me steroidet, që vepron si një përhapës/ngjitës natyral për përdorim në hortikulturë. Duhet vetëm pak  ekstrakt yucca të jetë efektive. Sa më pak se 1/16 lugë çaji do të trajtojë mbi 5 litra ujë. Yucca ndihmon që uji dhe lëndët ushqyese të depërtojnë më thellë në zonën e rrënjës, dhe veprimi natyral i pastrimit të yucca ndihmon që linjat e emetuesve të pikave të mos bllokohen.

  • 100% Ujë  Yucca pluhur i tretshëm
  • Teknologji e pastër, e thjeshtë
  • Asnjë mbushës
  • Nuk ka stabilizues
  • Pa ujë të shtuar
  • Lejon kontroll maksimal dhe formulime me porosi
  • Kushton më pak për të prodhuar më shumë

E shkëlqyeshme për t'u shtuar te spërkatjet me gjethe

Surfaktantët si ekstraktet yucca janë të shkëlqyera për t'u shtuar në spërkatjet me gjethe. Uji është një molekulë polare; mban një ngarkesë të vogël pozitive në njërën anë të molekulës së ujit dhe një ngarkesë negative në anën tjetër. Kjo është arsyeja pse uji ngrihet në një sipërfaqe dylli. Por saponinat natyrale në ekstraktet e yucca-s depolarizojnë molekulën e ujit, duke lejuar që spërkatjet me gjethe të shpërndahen më në mënyrë të barabartë në sipërfaqen e gjetheve dylli. Filmi i hollë që krijohet mbulon një sipërfaqe më të madhe në gjethe për përthithje më të mirë dhe më të barabartë nga qelizat bimore.

Yucca RAW Ndihmon me absorbimin e ujit dhe lëndëve ushqyese

Yucca në vetvete është gjithashtu e mirë për bimët, duke ndihmuar në përthithjen e ujit dhe lëndëve ushqyese dhe duke vepruar si një agjent për mbrojtjen e bimëve. Për shembull, ekstraktet e yucca-s po zënë vendin e sulfatit të bakrit në pjesën më të madhe të Evropës për të ndihmuar në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve kërpudhore si zgjebe e mollës. Yucca ofron një alternativë natyrore ndaj surfaktantëve me bazë nafte dhe spërkatjeve kimike, dhe është plotësisht i sigurt për mjedisin. Yucca është e shkëlqyeshme për të larguar kripërat e tepërta nga rrënjët e bimëve. Kripërat ushqyese priren të grumbullohen në mjedisin e rritjes për shkak të lagështimit dhe tharjes së përsëritur të përzierjes së plehrave. Me kalimin e kohës, grumbullimi i kripës e bën gjithnjë e më të vështirë për bimën të marrë ujë, dhe bima fillon të vuajë nga stresi i kripës. Yucca e bën ujin "më të lagësht". Veprimi i tij surfaktant lejon që uji të depërtojë më thellë në tokë dhe të largojë më shumë kripëra të grumbulluara nga zona e rrënjës. Si rezultat, bimët janë në gjendje të përdorin ujin në mënyrë më efikase dhe të shërohen më shpejt nga simptomat e stresit të thatësirës.

Shtesë e vlefshme për Inokulantët Mikrobikë

Ekstraktet organike të yucca-s janë gjithashtu një shtesë e vlefshme për çajrat e kompostimit dhe inokulantët e tjerë mikrobikë. Meqenëse yucca përmban sheqerna komplekse, ajo është një burim i qëndrueshëm karboni për mikroorganizmat që nxisin rritjen e bimëve në zonën e rrënjëve. Mikroorganizmat sjellin shumë përfitime për bimët, duke përfshirë mineralizimin e lëndës organike, rritjen e përmirësuar të rrënjëve dhe rezistencën e nxitur ndaj dëmtuesve dhe sëmundjeve. Pra, me kalimin e kohës dhe me përdorim të vazhdueshëm, yucca do të ndihmojë në stabilizimin e pH të tokës, uljen e ngjeshjes së tokës dhe rritjen e disponueshmërisë së elementëve gjurmë thelbësorë në rrënjë.

Yucca Ndihmon Minerale dhe Organike të Mbajten në Pezullim

Ekstraktet e Yucca ndonjëherë shtohen në formulat e përqendruara të lëndëve ushqyese, veçanërisht kur përzihen kripërat minerale me lëndët organike. Yucca ndihmon në mbajtjen e mineraleve dhe lëndëve organike në pezullim me njëri-tjetrin në formë të koncentruar. Ndonjëherë molekulat organike me peshë më të madhe molekulare priren të vendosen jashtë tretësirës. Por nëse tretësira përmban yucca, një tundje e shpejtë do të shpërndajë gjithçka përsëri në pezullim për përzierjen perfekte. Megjithatë, Yucca nxjerr shkumë kur tundet ose përzihet fuqishëm, kështu që yucca zakonisht shtohet e fundit në rezervuarin e përzierjes.

Udhëzimet për përdorim

Shtoni 1/16 deri në 1/8 lugë për gallon në rezervuarin për ujitje. Aplikojeni direkt në tokë ose gjeth sipas nevojës.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Shikuar së fundmi